Kirsikat ovat kypsyneet

Ensimmäinen kirsikkapuun taimi istutettiin vuonna 1997. Kirja nimeltä 100 –Kuvaristikkoa Suomesta ilmestyi. Puun taimi kasvoi ja varttuessaan se tuotti uusia ristikko- ja kryptolehtiä. 90-Kuvaristikkoa oli Grawiko Oy:n ensimmäinen säännöllisesti ilmestyvä ristikkolehti. Pian se kuitenkin sai seuraa Suomi – ja Eurooppa ristikoista sekä samalle teemalle laadituista tavu- ja kryptolehdistä. Näiden jälkeen teemaperheemme kasvoi vielä Maailma ristikoilla ja kryptolla.

Lehtiperheemme kasvoi nuoren puun innolla, vaatien kuitenkin hyvää huolenpitoa ja lannoitusta. Kaikki teemalehtemme saivat neliväripainatuksen ja erikoisnumeroiden määriä lisättiin. Suuri kiitos lehtien hyvästä menestyksestä kuului ja kuuluu yhä Teille, hyvät asiakkaamme. Antamastanne arvokkaasta ja rakentavasta palautteesta johtuen, oli hyvä jatkaa lehtiemme kehitystyötä.

Vuonna 2007 kirsikkapuumme kukinta onnistui erityisen hyvin ja kypsyneet hedelmät olivat todella makeita. A.Aaltosen ristikot ja kryptot ilmestyivät lehtipisteisiin. Idea joka kuukausi seikkailevasta Suomen hauskimmasta talonmiehestä ja hänen perheestään oli syntynyt. Tänä päivänä Armas Aaltosen ansiosta ristikoiden ratkonta on myös hauskaa.

Aurinko paistoi, lannoitetta kului ja kirsikkapuumme tuotti uutta satoa. Aurinko-ristikot ja Kryptot ilmestyivät kauppojen lehtipisteisiin. Viimeisimpänä, mutta ei kuitenkaan vähäisimpänä, syntyi laadukas Hyvän Tuurin ristikkoperhe.

Yli kymmenen vuotta on kirsikka ollut yhtiömme ja lehtiemme tunnuksena. Tuona aikana kirsikka on vahvistunut mielissämme lehtiemme symboliksi. Toimintamme alkuvaiheessa emme ajatelleet yrityksen nimen sopivuutta ristikko- ja tehtävälehtien kustantamiseen ja käytimme nimeä Grawiko Oy, perustajiensa sukunimien alkukirjainten mukaisesti. Vuosien saatossa olemme kuitenkin huomanneet, että Grawikon nimeä on yllättävän vaikeaa muistaa ja vielä vaikeampaa kirjoittaa oikein. Varsinkin sanan keskellä oleva ”tuplavee” aiheuttaa usein hämmennystä.

Syksystä alkaen koko lehtiperheemme tunnus tulee olemaan tuo tuttu kirsikan terttu. Uusi nimi otetaan käyttöön vähitellen. Käytännössä mikään oleellinen ei toiminnassa muutu. Tehtävien ratkaisut lähetetään edelleen samaan tuttuun toimituksemme osoitteeseen. Sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot säilyvät samoina.

Toivon, että olette viihtyneet Grawikon lehtien parissa ja ratkontaharrastus KIRSIKOIDEN kanssa on entistä mukavampaa ja makeampaa.

Ajanvietettä ja aivojumppaa!
Ystävällisin ristikkoterveisin


Jussi Granqvist
KIRSIKKA RISTIKOT
GRAWIKO OY

Grawiko Oy - kirsikka-ristikot
LAADUKKAIDEN RISTIKKO- JA KRYPTOLEHTIEN TUNNUS!

Löydät meidät nyt myös facebookista, klikkaa tästä.